Festékek eltávolítása

A falfesték eltávolítás sok esetben a szükséges rossz, hiszen egyszerű eljárásokkal csak nagyon nehezen vagy sehogyan sem lehet a festéket, az illetlen falfirkákat eltávolítani. Vannak viszont olyan speciális eljárások melyek lehetővé teszik a csúnya festék eltávolítását úgy, hogy eközben nem rongálják az adott felületet, azaz gyors, biztos, hatékony és kíméletes megoldást nyújtanak a festék eltávolítás terén. A három legideálisabb módszer a szárazjég szórás, a homok szórás és a szemcse szórás.

A szárazjég fúvást a tisztítandó felülettől függően alkalmazzuk, tehát lehetséges a tiszta szárazjeges tisztítás vagy a speciális, környezetbarát oldószeres tisztítást, avagy a kettő együtt. A festék eltávolítása érdekében a két technológia párhuzamos használata ajánlott, hogy valóban a legoptimálisabb megoldást kapjuk, azaz eltudjuk eltávolítani a falfirkákat, teljesen függetlenül attól, hogy milyen felületre és milyen típusú festékkel készültek azok és mikor. A szárazjeges tisztítás ettől függetlenül mégis inkább a kemény, masszív felületeken alkalmazható, mint a márvány, a gránit, a fém, az üveg vagy a fa felület, amíg az oldószeres tisztítással minden felületről, akár még a vakolatról is eltávolítható a sokszor bosszantó graffiti.

A falfesték eltávolítása szempontjából a másik módszer a homok vagy szemcse fúvásos eljárás. A technológia elsősorban festékeltávolításra, rozsdátlanításra, fémfelületek megtisztítására szolgál a jó minőségű felületvédelemhez, ami sok esetben lényeges szempont. A különféle fém, fa, műanyag, valamint egyéb tárgyak, felületek szórása révén könnyedén eltávolíthatók a rajtuk lévő szennyeződések, tehát a festések nem okozhatnak gondot ennek az eljárásnak. A szóróanyag és az eljárás megfelelő megválasztásával a legkülönbözőbb felületek kiképzésére van lehetőség, ami azt jelenti, hogy jól használható az eljárás akár dekorációs célokra is és nem csak falfesték eltávolításra.

További szolgáltatások: