Szárazjég szórás

A szárazjég egy olyan nagyszerű tisztítási lehetőséget ad, ami által még a legnehezebben megtisztítható felületek is könnyedén kezelhetővé válnak, méghozzá sérülés nélkül. A szárazjég-tisztítás segítségével Ön nem csak maximális tisztaságot érhet el, hanem jelentős mértékű állásidőt, munkabért, amortizációt is megtakaríthat, valamint elkerülheti vagy csökkentheti a vegyszerek felhasználásával kapcsolatos veszélyforrásokat, melyek már számos esetben gondot okoztak. A szárazjégszórás által a vegyszerek beszerzése, nyilvántartása és azok ártalmatlanításának költségei eltűnnek.

A következőkben megemlítünk néhány szennyeződést, melyek a szárazjég-szórás által eltávolíthatók: gyanták, olajok, zsírok, festékek, ragasztók, korom, kiválások, lerakódások, leégések, por, anyagmaradványok, speciális bevonatok, graffiti és még sorolhatnánk.

A szárazjég szórás négy alaplépésből áll, melyek a felület elridegedése, a hőmérsékleti különbség, azaz a hősokk, a lökéshullám, robbanó szublimáció.

A felület elridegedése esetén a szerves anyagok megkeményednek, törékennyé válnak az alacsony hőmérséklet hatására, ezáltal lecsökken a rugalmasságuk és tapadó képességük, tehát így a szárazjég fúvó berendezéssel könnyebbé válik az eltávolításuk.

A hősokk esetében a hirtelen helyi „fagyasztás” hatására a térfogatváltozás eltérő aránya nagyfokú úgynevezett hőfeszültséget idéz elő a határfelületen, melynek következtében fellazítja az eltávolítandó réteget a szárazjég fúvás.

A lökéshullám fázisában a szárazjég mozgási energiájából származó lökéshullám következtében a feltört réteget eltávolítódik.

A robbanó szublimációnál a szárazjég átalakulása alatt a nagyon hideg jégdarabok a relatív meleg megtisztítandó felülettel érintkezve majdnem azonnal gáz halmazállapotúvá válnak. Ezután egy olyan folyamat következik a szárazjég tisztítás esetében ami a gáz széndioxid mikrorobbanását idézi elé. Ez a könnyed robbanás ellöki a már leoldódott szennyeződést, valamint a sűrített levegő segítségével lesöpri azt a szennyezett felületről.

További szolgáltatások: